Актуелно

ПОБЕДНИЦИ ТРЕЋЕГ МЕМОРИЈАЛНОГ ТУРНИРА „ПЕТАР ПЕРА РАЂЕНОВИЋ“ 

ПОБЕДНИЦИ ТРЕЋЕГ МЕМОРИЈАЛНОГ ТУРНИРА „ПЕТАР ПЕРА РАЂЕНОВИЋ“ 


У оквиру трећег „Спортског лета“, у периоду од 19. до 21. јуна, одржан је Меморијални турнир у малом фудбалу „Петар Пера Рађеновић“, који је „Установа за спорт“ Ковин организовала у знак сећања на Петра Рађеновића, човека који је оставио дубок траг у ковинском спорту, а посебно у фудбалу. Трећу годину заредом, турнир „Петар Пера Рађеновић“ се организује како би старији евоцирали успомене на овог свестраног спортисту и спортског радника, а млади спортисти подстакли да негују спортски и такмичарски дух и да се друже.

На турниру су учествовале селекције фудбалских клубова са територије ковинске општине и из региона, а све утакмице, укупно 28 током три дана трајања турнира, одигране су на Отвореном терену за мали фудбал и рукомет “Установе за спорт” Ковин.

У категорији најмлађих учесника, играча рођених 2015, 2016. године и млађих, прво место освојила је екипа ФК „Осипаоница“, друго место припало је селекцији ФК „Спарта“, а треће екипи ФК „Раднички“. Екипа “Спарта 1” освојила је прво место у категорији играча рођених 2013. и 2014. године, друго место припало је селекцији “Раднички 1”, а треће “Спарти 2”. У категорији играча рођених 2011. и 2012. године, “Спарта 2” заузела је прво место, “Спарта 1” друго, док је треће место припало екипи “Годомина” из Смедерева.

„Установа за спорт“ Ковин обезбедила је медаље и пехаре за три првопласиране екипе у све три категорије. Осим награда, није изостала ни подршка са трибина од стране другара, родитеља и љубитеља фудбала.

Програм овогодишњег „Спортског лета“ наставља се првог викенда у јулу, када почиње такмичење рекреативаца у стоном тенису.


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"