Актуелно

МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР “ПЕТАР ПЕРА РАЂЕНОВИЋ”

МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР “ПЕТАР ПЕРА РАЂЕНОВИЋ”


 

Екипа ОШ „Десанка Максимовић“ у категорији ученица од петог до осмог разреда и екипа ОШ „Ђура Јакшић“ у категорији ученика седмог и осмог разреда победници су последњег дана Меморијалног турнира у малом фудбалу „Петар Пера Рађенповић“, који је завршен 11. јуна.

Ученице „Десанке Максимовић“ савладале су екипу школе „Јован Јовановић Змај“ са 3:0, а ученици „Ђурине“ школе су у финалу победили „Десанку Максимовић“ са 1:0. Треће место у категорији ученика седмог и осмог разреда припало је школи „Сава Максимовић“ из Мраморка, пошто су победили екипу школе „Ђура Филиповић“ из Плочице са 2:1.

Турнир у знак сећања на човека који је оставио дубок траг у ковинском спорту, а посебно фудбалу, одржан је од 6. до 11. јуна и окупио је укупно 23 екипе у шест категорија. Током трајања турнира одиграна је 31 утакмица и постигнут 171 гол, али важније од статистичких података јесте то што је овај турнир подстакао децу да негују спортски и такмичарски дух и да се друже.

Победници по категоријама:

средње школе: Гимназија и средња стручна школа „Бранко Радичевић“ Kовин

први и други разред: ОШ „Десанка Максимовић“ Kовин

трећи и четврти разред: ОШ „Десанка Максимовић“ Kовин

пети и шести разред: ОШ „Ђура Јакшић“ Kовин

седми и осми разред: ОШ „Ђура Јакшић“ Kовин

ученице: ОШ „Десанка Максимовић“ Kовин

„Установа за спорт“ Kовин организовала је Меморијални турнир „Петар Пера Рађеновић“ у оквиру „Спортског лета“, у сарадњи са Спортским и Фудбалским савезима општине Kовин.


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"