Актуелно

“СПОРТСКО ЛЕТО”

“СПОРТСКО ЛЕТО”


Едукативним предавањем о теми „Правилно држање кичменог стуба као превенција сколиозе“ 16. маја почело је „Спортско лето“, које по први пут организује „Установа за спорт“ Ковин, у сарадњи са Спортским савезом општине Ковин и другим организацијама у области спорта. „Спортско лето“ ће се одвијати до 15. јула, кроз шест програма (спортско-рекреативних акција) са укупно око 800 учесника и учесница различитог узраста.  Предавање које је у Згради за мале спортове ученицима од првог до осмог разреда одржао др Душко Ћосић, специјалиста рендгенолог, део је првог програма „Спортског лета“ под називом „Развијај се здраво-право“, који је посвећен нашим најмлађим суграђанима. Развој моторике кроз полигон и ритмичко вежбање са реквизитима је други део истог програма, намењен деци предшколског узраста, који је заказан за петак, 27. мај од 10 сати на платоу испред „Центра за културу“ Ковин. „Установа за спорт“ Ковин жели да овим активностима приближи спорт и његове вредности најмлађима, да им помогне у развоју моторике и укаже на важност бављења физичком активношћу.

Меморијални турнир у малом фудбалу „Петар Пера Рађеновић“ је други програм у оквиру „Спортског лета“, који „Установа за спорт“ организује у знак сећања на некадашњег спортисту и истакнутог спортског радника, чика Перу Рађеновића. Рађеновић је оставио дубок траг у ковинском спорту, успешно је бранио гол Фудбалског клуба „Раднички“, да би се по завршетку играчке каријере посветио раду у Фудбалском савезу општине Ковин; био је и шахиста, а спортски дух га није напуштао ни у пензионерским данима, када се активно бавио трчањем. Турнир, на којем ће учествовати ученици и ученице основних и средњих школа, биће одржан од 6. до 12. јуна, у времену од 17 до 22 сата, на Отвореном терену за мали фудбал „Установе за спорт“ и у Згради за спорт и физичку културу (хала ОШ „Ђура Јакшић“).

„Вече борилачких вештина“ – назив је трећег програма у оквиру „Спортског лета“; одржаће се у петак, 10. јуна, од 19 сати у Згради за спорт и физичку културу, када ће сви присутни уживати у атрактивном приказу лепезе грана различитих борилачких спортова.

 „Установа за спорт“ је приликом осмишљавања „Спортског лета“ мислила и на пензионере и пензионерке, и за њих предвидела „Спортске сусрете пензионера“, такмичење наших најстаријих суграђана у три дисциплине -  пикадо, куглање и стрељаштво, које ће се одржати 15. јуна од 10 сати на Шљункари.

Стручно усавршавање спортиста и тренера у различитим спортским гранама које су заступљене у општини Ковин је циљ „Спортског кампа“, четвртог програма у оквиру „Спортског лета“. Активности у „Спортском кампу“ одвијаће се од 27. јуна до 1. јула, од 10 до 12 сати, у затвореним и отвореним спортским објектима у Ковину.

Посебна пажња у току „Спортског лета“ биће посвећена дамама, а „Установа за спорт“ одлучила је да припаднице лепшег пола изведе ван спортских објеката и омогући им физичку активност у природном окружењу Спортско-рекреативног центра „Чардак“, где ће 15. јула од 18 сати бити у прилици да вежбају јогу, пилатес, као и терапеутске вежбе. Програмом „Жене у спорту“ биће спуштена завеса на премијерно „Спортско лето“. Циљеви организовања оваквог пројекта, који је обухватио све узрасте, јесу задовољавање потреба и интереса свих грађана и грађанки у области спорта, кроз организоване спортске активности, унапређење предшколског и школског спорта, као и обезбеђивање што бољих услова за спровођење спортских програма свих становника Ковина.


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"