Актуелно

Покрајински завод за спорт тестирао моторичке способности основаца

Покрајински завод за спорт тестирао моторичке способности основаца


Спортски савез и Установа за спорт били су сарадници на пројекту "Стање моторичких способности деце основношколског узраста", који је спровео Покрајински завод за спорт и медицину спорта из Новог Сада, на територији наше општине почетком овог месеца.

Током тродневног боравка у нашој општини стручни тима Покрајинског завода тестирао је ученике из шест основних школа од четвртог до седмог разреда - из Ковина ("Ђура Јакшић, "Десанка Максимовић", "Јован Јовановић Змај"), Делиблата ("Паја Маргановић"), Баваништа ("Бора Радић") и Гаја ("Миша Стојковић").

Мерени су БМИ, однос коштаног, мишићног и масног ткива, а мерене су и моторичке способности као што су снага, брзина, агилност, гипкост... Такође је спроведена и мини анкета у којој се од деце тражило да одговоре да ли се баве спортом (који и колико дуго), као и да ли редовно раде физичко.

Завод ће након тестирања и статистичке обраде података исте презентовати на трибини родитељима, наставницима и деци. На основу добијених резултата стручни тим завода даће и потребне смернице за даљи правилан развој деце.


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"