Актуелно

ОДРЖАНЕ ОПШТИНСКЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ

ОДРЖАНЕ ОПШТИНСКЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ


У организацији Спортског савеза општине Ковин и уз подршку „Установе за спорт“ Ковин и школа учесница, у понедељак су одржане Општинске олимпијске игре за ученике и ученице од петог до осмог разреда. Такмичење је одржано у хали ОШ „Ђура Јакшић“, на отвореним теренима „Установе за спорт“ Ковин и у сали за стони тенис. Ученици и ученице из седам основних школа са територије општине Ковин надметали су се у седам дисциплина: скок удаљ, трка на 100 метара, бацање вортекса, пикадо, шах, стони тенис и надвлачење конопца.

У генералном пласману, код ученика, прво место освојила је ОШ „Десанка Максимовић“, друго је припало ОШ „Ђура Јакшић“, а треће ОШ „Миша Стојковић“ Гај. У женској конкуренцији, прво место освојила је ОШ „Бора Радић“ из Баваништа, друго место заузела је ОШ „Ђура Филиповић“ из Плочице, а треће ОШ „Ђура Јакшић“.

Пласман по дисциплинама:

У скоку удаљ, прво место у конкуренцији дечака освојио је Томо Николић из „Десанке Максимовић“, други је био Теодор Фораи из школе „Ђура Јакшић“, а трећи Андреј Стојановић из школе „Бора Радић“. Код девојчица, прво место освојила је Лана Николић, ученица школе у Баваништу, друга је била Лана Станиш из ОШ „Паја Маргановић“ Делиблато, а трећа Дуња Пријовић из ОШ „Ђура Јакшић“.

У трци на 100 метара, најбржи су били Алекса Радоман из „Ђурине“ школе и Нађа Грбић из школе „Десанка Максимовић“, друго место заузели су Страхиња Бањаји из школе у Гају и Анђела Станковић из школе „Бора Радић“, док су трећи били Немања Николић, такође из школе у Баваништу и Светлана Јон, ученица школе у Гају.

У бацању вортекса победио је Алекса Паунов из „Змајеве“ школе, други је био Марко Јованов из Баваништа, а трећи Виктор Кумбрић из Гаја; у женској конкуренцији, најбоља је била Миа Живанов из Баваништа, друго место освојила је Ива Рошкић из школе „Јован Јовановић Змај“, а треће Ива Крају из „Ђурине“ школе.

У бацању пикада, прво место освојио је Филип Вукоичић, ученик школе „Ђура Филиповић“, други је био Алекса Крају из „Ђурине“ школе, а трећи Иван Секулић из ОШ „Миша Стојковић“. Код девојчица, победила је Стефанија Гусар - Чолак из Баваништа, друга је била Бојана Вренгић из Гаја, а трећа Сташа Пешић из Плочице.

Шах: у мушкој конкуренцији прво место освојио је Матеја Тренчић из Плочице, друго Бранимир Думитру из „Десанкине“ школе, а треће Данило Келе из „Ђурине“ школе; у женској конкуренцији, победила је Дуња Филиповић из Гаја, друго место освојила је Милена Миливојев из Плочице, а треће Милица Петковић из школе „Ђура Јакшић“.

Стони тенис: прво место освојили су ученици „Змајеве“ школе Ђорђе Милутинов и Хана Обућина, друго место припало је Вељку Костићу из Баваништа и Нађи Крстић из Плочице, а треће Максиму Адамову из школе „Ђура Јакшић“ и Ани Орозовић из школе „Бора Радић“.

У надвлачењу конопца, у мушкој конкуренцији прво место освојила је екипа школе „Паја Маргановић“, друго место припало је екипи „Десанке Максимовић“, а треће екипи школе „Миша Стојковић“; код девојчица, најбоља је била екипа школе „Бора Радић“, друго место заузела је школа „Ђура Филиповић“, а треће школа „Ђура Јакшић“.


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"