Актуелно

ПОБЕДНИЦИ МЕМОРИЈАЛНОГ ТУРНИРА „ПЕТАР ПЕРА РАЂЕНОВИЋ“

ПОБЕДНИЦИ МЕМОРИЈАЛНОГ ТУРНИРА „ПЕТАР ПЕРА РАЂЕНОВИЋ“


Друго „Спортско лето“ настављено је Меморијалним турниром у малом фудбалу „Петар Пера Рађеновић“, који је „Установа за спорт“ Ковин организовала у знак сећања на Петра Рађеновића, човека који је оставио дубок траг у ковинском спорту, а посебно у фудбалу. Другу годину заредом, турнир „Петар Пера Рађеновић“ се организује како би старији евоцирали успомене на овог свестраног спортисту и спортског радника, а деца школског узраста подстакла да негују спортски и такмичарски дух и да се друже.

На турниру су учествовали ученици основних школа са територије ковинске општине, а све утакмице су, због нестабилног времена, одигране у хали ОШ „Ђура Јакшић“.

У категорији најмлађих учесника, ученика првог и другог разреда, прво место освојила је екипа ОШ „Десанка Максимовић“ пошто је у финалу била боља од екипе ОШ „Бора Радић“ из Баваништа са 4:0. Треће место припало је ученицима ОШ „Паја Маргановић“ из Делиблата.

ОШ „Десанка Максимовић“ била је најбоља и у категорији ученика трећег и четвртог разреда. Екипа „Десанке Максимовић“ је у финалној утакмици савладала „Ђурину“ школу са 2:0, док је треће место припало екипи ОШ „Јован Јовановић Змај“.

У категорији ученика петог и шестог разреда, прво место заузела је „Змајева“ школа након што је у финалу са 1:0 победила школу „Десанка Максимовић“. Треће место у овој категорији освојила је школа „Бора Радић“.

Екипа ОШ „Ђура Јакшић“ освојила је прво место у категорији ученика седмог и осмог разреда. Они су у финалу са убедљивих 8:0 победили школу „Паја Маргановић“ из Делиблата. Треће место у овој категорији припало је школи „Десанка Максимовић“.

„Установа за спорт“ Ковин обезбедила је медаље и пехаре за три првопласиране екипе у свим категоријама. Осим награда, није изостала ни подршка са трибина од стране школских другара, родитеља и љубитеља фудбала.


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"