Актуелно

ОПШТИНСKО ШKОЛСKО ПРВЕНСТВО У KАРАТЕУ

ОПШТИНСKО ШKОЛСKО ПРВЕНСТВО У KАРАТЕУ


У Згради за спорт и физичку културу, популарној хали ОШ „Ђура Јакшић“, 14. фебруара је одржано Општинско школско првенство у каратеу за ученике и ученице основних и средњих школа. Учествовало је више од 50 каратиста и каратисткиња, који су приказали своје умеће у катама.

У конкуренцији ученика првог и другог разреда, прво место освојио је Филип Жалако из ОШ „Ђура Јакшић“, други је био Давид Хајду из ОШ „Јован Јовановић змај“, а трећи Урош Ђондовић из „Ђурине“ школе. Код девојчица у истом узрасту, прво место и златну медаљу освојила је Лена Дивац, ученица ОШ „Јован Јовановић Змај“, друга је Ева Николић, ОШ „Паја Маргановић“ Делиблато, а трећа Маша Немечек, ученица ОШ „Миша Стојковић“ из Гаја.

Код дечака, у конкуренцији трећих и четвртих разреда, Бојан Милошев, ученик ОШ „Предраг Кожић“ из Дубовца освојио је прво место, док су сребрна и бронзана медаља припале ученицима из Делиблата Вуку Николићу и Луки Симеону. Прво и друго место у конкуренцији ученица трећег и четвртог разреда припало је такође ученицама делиблатске школе „Паја Маргановић, Вањи Николић и Лани Јанча, а трећа је била Дарија Пушица из ОШ „Јован Јовановић Змај“.

Лука Илић из „Змајеве“ школе, Данило Ђорђевић из школе у Делиблату и Михајло Стоја, ученик ОШ „Ђура Јакшић“ поделили су прва три места у конкуренцији ученика петог и шестог разреда, док су у истом узрасту у женској конкуренцији, најбоље биле Лана Станић из Делиблата, Анастасија Пушица, ОШ „Јован Јовановић Змај“ и Софија Ђорђевић из ОШ „Ђура Јакшић“.

У конкуренцији ученика седмог и осмог разреда, Страхиња Вајић из „Ђурине“ школе је био први, Тадија Милошевић из исте школе други, а Петар Вучић из „Змајеве“ школе трећи. Код ученица седмог и осмог разреда, прво место освојила је ученица ОШ „Ђура Јакшић“ Бојана Киферов, друга је била Катарина Божин из Делиблата, а трећа Анђела Барбузан, такође из Делиблата.

Код средњошколаца, први је био Саша Ђурић, а други Илија Ракиђић, обојица ученици Гимназије и средње стручне школе „Бранко Радичевић“.

Општинско школско првенство у каратеу организовао је Спортски савез општине Ковин у сарадњи са Карате клубом „Раднички“ и уз техничку подршку „Установе за спорт“ Ковин.


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"