Актуелно

ОПШТИНСКА ШКОЛСКА ТАКМИЧЕЊА У КОШАРЦИ И БАСКЕТУ 3x3

ОПШТИНСКА ШКОЛСКА ТАКМИЧЕЊА У КОШАРЦИ И БАСКЕТУ 3x3


Екипа Основне школе „Јован Јовановић Змај“ у женској и екипа Основне школе „Ђура Јакшић“ у мушкој конкуренцији, победници су Општинског школског такмичења у кошарци, које је 25. октобра одржано у Згради за спорт и физичку културу (хала ОШ „Ђура Јакшић“). У финалној утакмици у конкуренцији девојчица, „Змајева“ школа убедљиво је савладала екипу школе „Ђура Јакшић“ са 36:12. И у конкуренцији дечака снаге су одмериле екипе истих школа, али је у овом случају, после неизвесне завршнице, победа припала ученицима „Ђурине“ школе. Резултат је био 24:22.

Дан раније, на истом месту, одржано је и Општинско школско такмичење у баскету 3x3. Код девојчица, у конкуренцији три екипе, прва је ОШ „Јован Јовановић Змај“, друго место припало је школи „Десанка Максимовић“, а треће школи „Ђура Јакшић“. У конкуренцији дечака учествовало је пет екипа. Прво место освојила је баскет 3x3 екипа ОШ „Ђура Јакшић“, друго „Јован Јовановић Змај“, док је треће место припало школи „Предраг Кожић“ из Дубовца.

Победници општинских такмичења представљаће ковинску општину на окружном нивоу.

Општинска школска такмичења у кошарци и у баскету 3x3 организовао је Спортски савез општине Ковин уз подршку „Установе за спорт“ Kовин.

 


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"