Актуелно

Избор најуспешнијих у спорту за 2021.

Избор најуспешнијих у спорту за 2021.


Стефан Шемлал члан Карате клуба Раднички је сениор године, Марија Лукић из УСР „Дунавац 2020 Ковин“ сениорка, Владимир Цветковић шеф струке Кошаркашког клуба Раднички најбољи је тренер, а ката-тим Карате клуба Раднички најбоља је екипа, у традиционалном Избору најбољих у спорту Спортског савеза општине Ковин, које је, 15. јануара, у Дому културе, одржано 45. пут.

Шемлал је предводио ката-тим Радничког (уз Ђорђевића и Царана) који је протекле године освојио три злата (Првенство Војводине, Куп Војводине и Куп Србије), док је на државном првенству био други. Лукићева је до признања најбоље сениорке у општини стигла након што је постала апсолутни шампион Србије у пецању на пловак за даме.Владимр Цветковић је са кадетима Радничког освојио титулу шампиона Регионалне лиге Војводине, што је највећи успех млађих селекција клуба у новојој историји, док је са сениорским саставом на добром путу да врати тим у Прву српску лигу.Награду за животно дело добио је Јожеф Секељ, некадашњи тренер рукометашица и рукометаша Радничког из Ковина. У сезони 1992/93. рукометашице Радничког увео је у Прву лигу, што је уједно био и први пут да је једна екипа наше општине (у „лопташким“ спортовима) изборила пласман у највиши ранг.

Награде су додељене и перспективним спортистима, а то су: Вељко Маринков (ФК БСК Баваниште), Јакоб Футерер (ФК Раднички Ковин), Урош Пушоњић (Кошаркашки клуб Раднички Ковин), Вуксан Ракочевић (ОК Баваниште), Владана Цаптенић (Шах клуб Раднички), Андријана Шарчевић (ЖФК Нова Колонија), Тамара Давид (ЖКК Ковин), Миљан Петровић (РК Раднички Ковин), Софија Царић (ОК Раднички Ковин) и Никола Царан (Карате клуб Раднички Ковин).

Перспективне екипе су: кадети Кошаркашког клуба Раднички, односно омладинци Фудбалског клуба Раднички из Ковина.

Спортски радник године је Жељко Драгић из Кошаркашког клуба Раднички Ковин.

Екипа за сећање је Рукометни клуб Раднички Ковин из године 2003. (у којој је изборио пласаман у највиши ранг државног рукомета), док је „Заборављени ас“, некадашњи фудбалер Радничког из Ковина – Иван Благојевић.

Специјалне награде припале су „сребрнима“ са Европског првенства у одбојци Александру Владисављеву (помоћни тренер) и Сари Царић (играчица), док су још три специјалне награде отишле у руке: Марка Марковића (Рукометни клуб Раднички Ковин), Драгане Станимиров (ЖФК Нова Колонија) и Драгана Јованова шахисте клуба „Воја Поштар“ из Гаја.

У области школског спорта награђене су одбојкашке селекције (мушка и женска) Основне школе Бора Радић из Баваништа. Дечаци су били трећи у држави, а девојчице сребрне на Међуокружном првенству. Нахрада је припала и Страхињи Ђорђевићу (каратиста Радничког из Ковина), који је освојио бронзу у катама појединачно на школском првенству државе.


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"