Актуелно

С "Гребеном" до врха Космаја


Тмурно недељно јутро ( 10. октобар 2021. године ) није обећавало посебан угођај за одважну групу жена, учесница спортско – туристичке атракције са акцентом на пешачење у оквиру активности „Вежбањем до здравља“ у организацији „Установе за спорт“ Ковин.

У сарадњи са Планинарским клубом „Гребен“ из Младеновца „експедиција“ је кренула из села Корачица ка врху Космаја. Колона са преко 80 учесника из разних крајева Србије, вођена искусним водичима прошла је шумовитом стазом кроз нетакнуту природу дугу 11 километара. Разноврсно шумско растиње, врлети и потоци дају посебан осећај контакта са природом и додатну енергију да се утврђена стаза „савлада“. Планиране паузе су биле приликом посете манастирима „Павловац“ (XV век), „Кастељан“ (XIV век) и Тресије (XIII/XIV век), затим приликом обилазака Спомен костурнице и Споменика посвећеном палим борцима Другог светског рада на врху Космаја и Видиковцу, одакле се пружа несвакидашњи поглед на околину.

Уз искрено гостопримство домаћина и након заједничког ручка у Ловачком дому, при повратку кући размењивани су лепи утисци. Неко је констатовао: „Путовања вас прво оставе без речи, а онда вас претворе у приповедача.“

Следећа активност „Вежбањем до здравља“ је акција „Атлетском стазом“ која је планирана за суботу, 16.10.2021. године, када ће за припаднице нежнијег пола бити организовано вежбање кроз атлетику на професионалној атлетској стази у зидинама „Смедеревске тврђаве“. За додатне информације и пријаве можете контактирати Жарка на број телефона: 064/9748726. Видимо се!


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"