Актуелно

Тина Крајишник и Стеван Караџић гости Кошаркашког кампа Ковин


Гости Кошаркашког кампа „Ковин 2021“ који се од 27. јуна одржава на отвореном терену Установе за спорт били су Тина Крајишник (среда) и Стеван Караџић (четвртак).

Тина Крајишник, европска шампионка, свега три дана по освајању златне медаље на Првенству Европе нашла је времена да посети камп у нашем граду и по изузетно топлом времену на отвореном терену стрпљиво одговара на питања будућих кошаркаша, фотографише се са њима и подели аутограме.

„Још увек ради адреналин, искрено. Осећај је стварно неописив. То је нешто што сањате, у шта верујете, али негде вам је то још увек далеко. Ми смо веровале од самог старта, имале смо тежак пут до финала и освајања злата, знатно тежи од Француске коју смо победиле у финалу. То нам је, можда, мало и помогло негде смо се још више учврстиле и повезале. И тај тренутак када освојите је нешто што се памти за цео живот. Хвала свим људима који су нас пратили уз мале екране, који су нас дочекали на чувеном балкону, као и вама овде у Ковину“, одгвор је Тине Крајишник на питање да ли су се утисци по освајању европског злата слегли.

Иначе, Тина Крајишник ће од јесени играти за турски Галатасарај, а претходне четири године провела је у мађарском Шопрону са којим је освојила три титуле државног првака и три пута се пласирала на завршни турнир Евро-лиге (прошла сезона није приведена крају због пандемије корона вируса).

Јуче (првог јула) гост је био Стеван Караџић, легендарни кошаркаш Црвене звезде за коју је играо од 1980. до 1989. године, а касније је био и тренер и мушке и женске сенирске селекције црвено-белог клуба. Као помоћни тренер Светислава Пешића у Индијанополису 2002. године учествовао је у освајању златне медаље, а као први тренер млађих репрезентативних категорија освојио је два злата 2001. и 2005. године са кадетима и јуниорима.Као члан Радничког из Новог Сада играо је у Ковину и нашем Радничком убацио 51 поен.Током разговора са полазницима кампа Караџић је рекао да је Дражен Петровић најтежи и најбољи противник против којег је играо и да је Држен у сваком тренутку знао колико је постигао поена на утакмици. „Једном када смо играли против Цибоне, изводио је слободна бацања и ја сам га питао ‘колико си убацио поена до сада’, рекао ми је око 23. Било је тачно 23“.И Крајишник и Караџић су обишли део просторија Установе за спорт.У четвртак су одигране и две утакмице против другара из КК "Младост" (Смедеревска Паланка).


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"