Актуелно

Сећање на Мајске мото-трке

Сећање на Мајске мото-трке


Фотографија је, као што можете да видите у доњем десном углу, направљена последњег дана априла, сада већ далеке, 1979. године у Ковину на Трећим мајским тркама које су одржане у нашем граду, а писале су Ковинске новине, окупиле су 84 такмичара и нешто мање од три хиљаде гледалаца.

Поред тридесет двоје такмичара из ковинског клуба, учествовали су још и такмичари из Аранђеловца, Младеновца, Београда, Смедерева, Земуна, Панчева, Вршца и Беле Цркве.

Ни овај пут нису изостали репрезентативци: Живковић, Гавриловић, Бекић, Сарић, Јованов, Станковић и Миловановић.

Победници по категоријма били су: пони до 50 кубика - Чибеску из Ковина, АПН 4 Тошков из Панчева, који је био и други у класи Т 12, што му је донелу и тутулу најуспешнијег учесника на такмичењу.

У класи Т 15 најбољи је био Недељковић. Такмичење у класи томос-крос, донело је победу Делићу из Београда.

До 125 кубика најбољи је био Бекић из Вршца, до 175 Симовић из Земуна.

Категорија до 250 кубика прво место је донела Кнежевићу, док је у класи 250 специјал најбољи био Станковић из Аранђеловца. Ветеран ковинског ауто-мото спорта Тома Живковић опростио се на овим тркама од активног учешћа, док је Јован Ивков на мотору маико-специјал 125 привукао велику пажњу публике.

Ковинска стаза, наводе локалне новине, била је дугачка 950 метара.

Иначе, дванаестог дана маја 1978. године, бележе Ковинске, формиран је Мотоциклистички клуб. Имао је 32 члана, а за председника је изабран Душан Бараћ.


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"