Актуелно

"Вежбањем до здравља": У суботу спортски излет у Велику Плану

"Вежбањем до здравља": У суботу спортски излет у Велику Плану


Једнодневним спортским излетом у Велику Плану 7. децембра биће настављена бесплатна акција ковинске Установе за спорт "Вежбањем до здравља".

Експедиција вежбача из Ковина ће се придружити акцији коју организује Спортски савез Велике Плане под називом "Покрет као лек", а у спортској хали биће одржан заједнички јавни час вежбања.

Иначе излет ће отпочети у Моравским конацима, а пре поменутог спортског дела програма у плану су и посете манастирима Покајница и Копорин. Манастир Покајница је првобитно подигнут као црква у Старом Селу код Велике Плане, а посвећен је преносу моштију Светог Николе. Цркву је подигао 1818. године кнез Смедеревске нахије, војсковођа и народни старешина Вујица Вулићевић. Њен настанак у близини места на којем је Вујица Вулићевић учествовао у убиству свог кума Карађорђа тумачен је као чин покајања, по чему је и добила име.

Манастир Копорин је споменик културе од великог значаја подигнут у време владавине деспота Стефана Лазаревића сина кнеза Лазара Хребељановића.

Такође, биће посећен и Карађорђев гроб у Радовањском лугу где је и убијен и првобитно сахрањен пре него су му мошти пренете на Опленац у Тополу.

Установа за спорт овај излет организује у сарадњи са Спортским савезом општине Велика Плана.


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"