Актуелно

Одржано интерактивно предавање Логоигрице у Установи за спорт

Одржано интерактивно предавање Логоигрице у Установи за спорт


Установа за спорт Ковин била је јуче (10. октобар) домаћин интерактивног предавања на којем су гости били стручна лица београдске Логоигрице, а у оквиру акције „Све за младе“ под покровитељством Министарства за спорт и омладину Републике Србије, а у организацији локалног Удружење спортиста "Фамилија".

Теме предавања биле су рана детекција, дијагностика и рано јављање родитеља за благовремену интервенцију код психофизичких и говорно-језичких потешкоћа.

Анита Самиос-Сам Пејановић, предавач и дипломирани дефектолог, логопед и сведолог, указала је на битне параметре који су алармантни и које треба узети у обзир приликм опсервације детета до друге године. Осим ране детекције и упута када се најраније треба јавити терапеуту дат је и значај позитивног поткрепљења лепог и прихватљивог модела понашања детета.

Анита Самиос-Сам Пејановић је током предавања одговарала и на бројна питања родитеља у вези са темом радионице објашњавајући их примерима из свакодневног живота, као и начине решавања тих проблема.

Логоигрица је, иначе, како пише на њеном сајту, дефектолошко логопедско саветовалиште и развојно саветовалиште које се бави раном детекцијом, дијагностиком, превенцијом развојних и стечених гласовних говорно-језичких поремећаја,муцања,успореног психомоторног развоја,поремећаја первазивног спектра,тешкоће у учењу,поремећаја слуха,вида,церебралне парализе и других неуролошких поремећаја код деце и одраслих.

Логоигрицу чини тим  стручњака, дефектолога, олигофренолога, сурдолога, логопеда, специјалног педагога, педијатра, психолога и физиотерапеута. Сам рад у Логоигрици је иновативна метода која групише разне методе, индивидуализована је и прилагођена дететовом карактеру,способностима и извору мотивација. Свако дете има свој профил и према том профилу се прави даљи план рада са дететом и родитељима


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"