Актуелно

„Ђурина“ и „Змајева“ школа победници првог дана турнира „Мали за велике“

„Ђурина“ и „Змајева“ школа победници првог дана турнира „Мали за велике“


Ученици Основне школе „Ђура Јакшић“ били су најбољи у конкуренцији првих и других разреда, а „Змајеве“ међу трећим и четвртим, првог дана турнира „Мали за велике“, који је организује Спортски савез општине уз техничку помоћ Установе за спорт Ковин.

Такмичење је отворено утакмицама у најмалађој категорији, а због лошег времена (кише) уместо на отвореном терену „Ђурине“ школе за мали фудбал играло се у градској хали. У финалном сусрету, пред пуним трибинама селекција домаћина савладала је репрезентацију школе „Десанка Максимовић“ 4:1.

Селекција "Ђура Јакшић" школе наступала је у саставу: Урош Јовановић, Ненад Ћурчић, Лука Ђоковић, Лазар Ивковић, Теодор Фораи, Милошевић Теодор, Алекса Крају, Матеја Михајлов, Лука Богдановић , Михајло Николић и Богослав Ареснов.

Велибор Павић (из Основне школе "Десанка Максимовић") најбољи је стрелац, Михајло Николић ("Ђура Јакшић") најбољи играч, док је Лазар Чалић најбољи голман ("Десанка Максимовић").

"Змајева" школа заузела је треће место, након два пораза у групи. Од "Ђурине" 3:0 и "Десанкине" школе 3:2. Меч у групи између, у другом пасусу извештаја поменутих, финалиста завршен је победом екипе „Десанка Максимовић“ резултатом 2:1.

Код старијих „колега“ нижих разреда прво месо припало је Основној школи „Јован Јовановић – Змај“ која је била боља од тима „Ђура Јакшић“ школе резултатом 3:1.

Састав Змајеве школе који је освојио пехар намењен победнику изгледао је овако: Андреј Заволовшек, Александар Јовановић, Марко Кумбрић, Ђорђе Милутинов, Алекса Марковић, Петар Вучић, Андрија Мандић, Милан Недељковић, Теодосије Лаковић, Матеја Кумбрић и Милош Станковић.

Најбољи стрелац у овом узрасту био је Филип Филеп („Ђура Јакшић“), најбољи играч Алекса Радоман ("Ђура Јакшић), а најбољи голман Петар Вучић ("Јован Јовановић Змај").

Треће место припало је школи "Десанка Максимовић" која је изгубила од "Ђурине" 3:0, а ремизирала са "Змајевом" 0:0. "Јован Јовановић Змај" и "Ђура Јакшић одиграли су у групи 1:1.

У оба старосна узраста биле су пријављене по три екипе, а пласман у финале обезбедила су по две боље пласиране.

 

               


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"