Актуелно

Мале олимпијске игре

Мале олимпијске игре


Установа за спорт Ковин била је домаћин Малих олимпијских игара за школску 2018/2019 одржане су 03.04.2019. године у спортском објекту (Згради за спорт и физичку културу) при основној школи „Ђура Јакшић“ у Ковину. Традиционално манифестацију је организовао  Спортски савез општине Ковин, а учешће су узели ученици основних школа са териоторија општине Ковин у категорији од првих до трећих разреда.

У категорији ученика и ученица првих разреда најуспешнији су били ђаци основне школе „Ђура Јакшић“ из Ковина, други су били ђаци основне школе „Јован Јовановић Змај“, док су треће место заузели дечаци основне школе „Десанка Максимовић“ такође из Ковина.

У категорији ученика и ученица других разреда, опет су се све три школе из Ковина нашле на победничком постољу. И овога пута најуспешнији су били ученици домаћина, док су се овог пута на другом месту нашла основна школа „Десанка Максимовић“ испред „Змајеве“ школе.

Код трећеих разреда у категорији дечака иста слика, као и код „првака“. Први кроз циљ прошли су ученици основних школа из Ковина следећим редоследом:  ош „Ђура Јакшић“, ош „Јован Јовновић Змај“ и ош „Десанка Максимовић".

У категорији девојчица трећих разреда, овога пута прве су биле ученице основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Ковина, док су друге биле ученице „Ђурине“ школе, да би треће место заузеле ученице основне школе „Десанка Максимовић“ из Ковина.

Првопласирани ученици и ученице у све четири категорије избориле су пласман на окружно такмичење и овим путем им желимо пуно успеха на предстојећем такмичењу.


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"