Актуелно

ЛИГА МАЛИХ ШАМПИОНА У KОВИНУ

ЛИГА МАЛИХ ШАМПИОНА У KОВИНУ


У организацији Спортског савеза општине Ковин, у хали ОШ „Ђура Јакшић“ јуче је одржано такмичење под називом „Лига малих шампиона“, на којем су учествовали малишани из Предшколске установе „Наша радост“ из оба објекта у Ковину и из свих села ковинске општине и то предшколци (шест до седам година) и старија група узраста пет до шест година.

„Лига малих шампиона“ подразумева такмичење у штафетној трци на 20.000 цм и у дисциплини „Буди брз и спретан“ (моторички полигон са препрекама).

У категорији предшколаца на моторичком полигону прво место освојила је екипа „Муње“, друго је припало „Чиграма“, а треће екипи „Срцуленце“ – све три из објеката у Ковину. У трци на 20 хиљада центиметара победила је екипа „Срцуленце“, друго место освојиле су „Чигре“, а треће „Цветићи“ из Баваништа.

У старијој групи узраста пет до шест година, на полигону „Буди брз и спретан“ најбоља је била екипа „Совице“, друго место освојили су „Шампињони“, а треће „Звездице“. Исте екипе поделиле су прва три места и у штафетној трци на 20.000 цм. Победничке екипе у овој категорији учествоваће на Републичком такмичењу, које ће бити одржано у септембру на Ади Циганлији у оквиру Сајма спорта.

Пројекат „Лига малих шампиона“ организује Спортски савез Србије у сарадњи са Савезом за предшколски спорт и физичко васпитање Србије и територијалним спортским савезима и уз подршку Министарства спорта, локалних самоуправа и предшколских установа. Осим у Ковину, „Лига малих шампиона“ одржава се у још 42 општине у Србији. Циљ ове акције јесте да се деци већ у вртићима приближи спорт и развију моторичке способности, а све то кроз дружење и фер – плеј.


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"