Актуелно

У ПЕТАК ПОЧИЊЕ ДРУГО „СПОРТСКО ЛЕТО“

У ПЕТАК ПОЧИЊЕ ДРУГО „СПОРТСКО ЛЕТО“


Програмом под називом „Развијај се здраво – право“, који је намењен нашим најмлађим суграђанима, у петак, 2. јуна, почиње „Спортско лето“, које другу годину заредом организује „Установа за спорт“ Ковин. Друго „Спортско лето“ ће се одвијати до 31. јула, кроз седам програма (спортско-рекреативних акција) са укупно око 1000 учесника и учесница различитог узраста. 

Као и прошле године, „Спортско лето“ отвориће програм за најмлађе становнике Ковина, који је заказан за петак у 10 сати на платоу испред „Центра за културу Ковин, а подразумева развој моторике кроз полигон са препрекама и ритмичко вежбање са реквизитима. „Установа за спорт“ Ковин жели да на овај начин приближи спорт и његове вредности најмлађима, да им помогне у развоју моторике и укаже на важност бављења физичком активношћу од раног детињства.

Меморијални турнир у малом фудбалу „Петар Пера Рађеновић“ је други програм у оквиру „Спортског лета“, који „Установа за спорт“ организује у знак сећања на некадашњег спортисту и истакнутог спортског радника, човека који је оставио дубок траг у ковинском спорту, чика Перу Рађеновића. Турнир, на којем ће учествовати ученици и ученице основних и средњих школа, биће одржан од 8. до 12. јуна, на Отвореном терену за мали фудбал „Установе за спорт“ и у Згради за спорт и физичку културу (хала ОШ „Ђура Јакшић“).

Трећи програм овогодишњег „Спортског лета“ биће „Бициклијада“, а предвиђено је да се ова спортско – туристичка акција одржи 17. јуна, када ће учесници и учеснице возити бицикл кроз природу, на потезу од Дунавца до Шљункаре и назад.

„Спортски сусрети пензионера“ су прошле године привукли велику пажњу наших најстаријих суграђана, па је „Установа за спорт“  Ковин и за овогодишње „Спортско лето“ предвидела програм намењен пензионерима и пензионеркама. Овогодишњи „Спортски сусрети пензионера“  планирани су за 5. јул на Шљункари, где ће уз дружење и забаву, бити организовано и такмичење у три дисциплине.

Стручно усавршавање спортиста и тренера у различитим спортским гранама које су заступљене у општини Ковин је циљ „Спортског кампа“, шестог програма у оквиру „Спортског лета“. Активности у „Спортском кампу“ одвијаће се од 27. јуна до 1. јула, у затвореним и отвореним спортским објектима у Ковину.

Посебна пажња у току „Спортског лета“ и ове године биће посвећена дамама, а „Установа за спорт“ одлучила је, да и овог пута, припаднице лепшег пола изведе ван спортских објеката и омогући им физичку активност у природном окружењу Спортско-рекреативног центра „Чардак“. Програм „Жене у спорту“ предвиђен је за 22. јул.

У оквиру другог по реду „Спортског лета“, у периоду од 20. јуна до 30. јула, играће се и одбојка на песку, а планирано је да се на терену за бич волеј на Дунавцу одрже такмичења млађих узрасних категорија и рекреативаца и да се на тај начин промовише одбојка и спорт уопште.

Циљеви организовања оваквог пројекта, који је обухватио све узрасте, јесу задовољавање потреба и интереса свих грађана и грађанки у области спорта, кроз организоване спортске активности, унапређење предшколског и школског спорта, као и обезбеђивање што бољих услова за бављење спортом најшире популације.


Контакт

Адреса: Бранислава Нушића 2Б, 26220 Ковин

Тел: 013/744-899

Радно време: од 7.00 до 15.00

Е-пошта:
sportkovin@gmail.com

Пратите нас

"Историја спорта општине Ковин (1904-2020)"